Skip to main content

              

Ses vi i Verdensmålenes Telt?

Hvordan gør du verdensmål til hverdagsmål og omfavner verdensmålene i din egen hverdag – gennem din stemme, dine penge, din adfærd? Tør du drømme om et plastfrit hav, og tror du på generation verdensmål? Hvor mener de danske ungdomspartier, at særligt de unge kan gøre en forskel?

Hvordan kan vi accelerere opnåelsen af Verdensmålene gennem inkluderende og mangfoldige offentlige byrum? Er ’techvelopment’ blot et buzzword, eller svaret på fremtidens udfordringer?

Risikerer vi at glemme basale menneskerettigheder i vores iver for at fremme FN’s verdensmål? Hvordan står det i det hele taget til med opfyldelsen af verdensmålene herhjemme i Danmark såvel som i resten af verden? Og hvordan får vi alle med inden 2030?

Disse og mange andre spørgsmål rejser og vender vi, når vi slår teltdugen op til Verdensmålenes Telt på Folkemødet 2018 på Bornholm, for at sætte fokus på Verdensmålene. Årets program er på plads og rummer mere end 25 spændende og underholdende events, der er skabt med afsæt i samarbejde på tværs af sektorer og med fokus på konkret handling for verdensmålene. Et vigtigt skridt mod at øge det tværsektorielle ejerskab var afholdelsen af første møde for teltets værtsgruppe d. 26. april. Gruppen, der fremover vil lægge den strategiske linje for teltet, består af DI, LO, Folketingets tværpolitiske netværk for FN’s verdensmål, 2030-panelet og Globalt Fokus som tovholder. Gruppens sammensætning reflekterer det brede ejerskab, som skal til for, at Danmark og hele verden kommer i mål med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling inden 2030.

I Verdensmålenes Telt skal vi snakke om bæredygtighed, flygtningestrømme, madsystemer, epidemier, fremtidens arkitektur, katastrofer, kommunale bannerførere, ligestilling og meget mere – alt sammen med fokus på, hvordan vi konkret kan nå at indfri Verdensmålene inden 2030. Torsdag d. 14. juni kl. 17 tager Globalt Fokus og FN-Forbundet temperaturen på, hvordan det står til med implementeringen og opfyldelsen af verdensmålene i Danmark.  Finansminister, Kristian Jensen (V) vil sammen med en række skarpe profiler på tværs af sektorer vil debattere, hvor Danmark står lige nu, hvilke udfordringer Danmark har, og i hvilken retning Danmark skal gå indtil 2030 for at overkomme og løse udfordringerne i Danmark og i Danmarks internationale engagement.

I verdensmålenes telt er alle velkomne, når vi skal løfte vor tids vigtigste samtale på tværs af sektorer. Kom og vær med til at gå optog for verdensmålene, løbe for verdensmålene, synge for Verdensmålene med Pernille Rosendahl, eller teste din viden til Verdensmåls-bezzerwisser med brødrene Lund Madsen. Mød finansminister Kristian Jensen (V), Kirsten Brosbøl (S), Niko Grünfeld (Å), repræsentanter fra ungdomspartierne og andre politikere til en snak om, hvad politikerne gør for at implementere verdensmålene. Bliv klogere på den private sektors arbejde med verdensmålene, når Implement Consulting Group, Hansen & Ersbøll Agenda, Dansk Industri, Pension Danmark, Realdania, Danske Arkitektvirksomheder og mange andre gæster Verdensmålenes Telt. Mød de kloge hoveder fra Det Økologiske Råd, Kvinfo, Forbrugerrådet Tænk, Institut for Menneskerettigheder, og formand for Danmarks Grønne Tænketank Concito Connie Hedegaard, og hør nyt fra den akademiske verden og uddannelsessystemet, repræsenteret ved blandt andre CBS PRME, sociolog og forfatter Emilia van Hauen og Den Økologiske Produktionsskole. Civilsamfundet er selvfølgelig også med i form af fx FN-forbundet, DUF, WWF, Plastic Change, Verdens Bedste Nyheder, Sex & Samfund, Børnefonden, AIDS Fondet, CARE, Folkekirkens Nødhjælp, Red Barnet, Global Aktion og mange flere, ligesom 3F slår et slag for fagforbundenes arbejde med verdensmålene.

Find programmet her.

Læs mere om de mange spændende arrangementer og tilmeld dig via facebook her.

  • Oprettet den .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


Få nyheder om vores arbejde, aktiviteter og events direkte i indbakken.

Mød os

Rysensteensgade 3
København V, 1564
Danmark

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Globalt Fokus