Ved Folkemødet 2018 på Bornholm vil Globalt Fokus, 2030-netværket, 2030-panelet, DI og LO byde velkommen i Verdensmålenes Telt, der som en tværsektoriel og nytænkende platform sætter fokus på verdensmålene for bæredygtig udvikling. Med Verdensmålenes Telt ønsker værtsgruppen at skabe en platform for alle med de 17 verdensmål på hjerte – en platform hvor danskerne igennem folkenær dialog, debat, fordybelse, kunst og kultur kan løfte samtalen om verdensmålene højere og videre.

 

 13 N7A9441 photo jacob crawfurd

 

I samarbejde med en række nationale og globale organisationer, virksomheder, foreninger og politikere vil teltet fungere som midtpunkt for en dialog, hvor alle 17 mål bliver bragt i spil og udfordret gennem samtaler, paneldebatter, udstillinger, quizzer, bæredygtig musik og meget mere. Teltet vil dermed blive omdrejningspunkt for vor tids vigtigste samtale – om hvordan Danmark kan bidrage til at nå FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, både herhjemme og globalt.

 

11 N7A9409 photo jacob crawfurd 

 

Globalt Fokus har fungeret som drivkraften bag teltet, som er opstået ud fra et ønske om at løfte engagementet og debatten omkring verdensmålene. I Danmark er det endnu kun 20 pct. af befolkningen, der kender til FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Hvis målene skal indfris herhjemme såvel som globalt, er det afgørende at styrke borgernes engagement i og følelse af handlekraft for de 17 mål i en forvandling fra tilskuer til aktør og verdensborger.

 

 131 N7A9552 photo jacob crawfurd

 

Realiseringen af Verdensmålenes Telt begyndte i samarbejde med Hammershus Fairtrade, der siden Folkemødets begyndelse har skabt en platform for internationalt orienterede events i det Globalt Telt, som nu bliver videreudviklet i samarbejde med Hammershus Fairtrade og i år bliver til Verdensmålenes Telt.

 

 

Hvad, hvor og hvornår?

Verdensmålenes telt har sin debut på Folkemødet 2018, som løber fra d. 14-17 juni 2018 i Allinge på Bornholm, og teltet vil være et tilbagevendende samlingssted på Folkemødet gennem de næste tre år. Fra morgen til ud på de sene nattetimer vil teltets ca. 25 events bringe de 17 verdensmål i spil gennem folkenære samtaler, skarpe debatter, underholdende quizzer samt oplysende udstillinger og festlige profiler.

 27 N7A0053 photo jacob crawfurd

 

Verdensmålenes telt er placeret centralt på ’lille Cirkusplads’, som befinder sig lige ved siden af Cirkuspladsen og Folkemødets hovedscene. Verdensmålenes Telt kan med sine 154 m2 rumme op til 150 personer og vil dermed være et af Folkemødets største telte. Teltet vil fungere som et fleksibelt forum med plads til såvel sceneshows som samskabende events og udstillinger.

 

22 N7A7286 photo jacob crawfurd

For netop at indfange Folkemødets engagement i Verdensmålene har Globalt Fokus i samarbejde med Chora Connection lavet denne film om, hvordan det gik til, da Årets Verdensmålspræsident 2018 blev kåret lørdag eftermiddag i Verdensmålenes Telt. Se filmen her.

Vi ses til folkenær dialog, debat, kunst og kultur i teltet med bæredygtig bar og Verdens Fedeste Fester.

 

Find programmet for Verdensmålenes Telt her

  

Vil du vide mere om vores arbejde med Verdensmålenes Telt, er du velkommen til at kontakte Rina Lauritzen Trautner på tlf. 31 21 28 40 eller e-mail rlt@globaltfokus.dk.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s