Ved Folkemødet 2018 på Bornholm vil Globalt Fokus byde velkommen i Verdensmålenes Telt, der som en tværsektoriel og nytænkende platform sætter fokus på FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Med Verdensmålenes Telt ønsker Globalt Fokus at skabe en platform for alle med de 17 verdensmål på hjerte – en platform hvor danskerne igennem folkenær dialog, debat, fordybelse, kunst og kultur kan løfte samtalen om verdensmålene højere og videre.

 

I samarbejde med en række nationale og globale organisationer, virksomheder, foreninger og politikere vil teltet fungere som midtpunkt for en dialog, hvor alle 17 mål bliver bragt i spil og udfordret gennem samtaler, paneldebatter, udstillinger, ferniseringer, quizzer og meget mere. Teltet vil dermed blive omdrejningspunkt for vor tids vigtigste samtale – om hvordan Danmark kan bidrage til at nå FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, både herhjemme og globalt.

 

Globalt Fokus har fungeret som drivkraften bag teltet, som er opstået ud fra et ønske om at løfte engagementet og debatten omkring verdensmålene. I Danmark er det endnu kun 20 pct. af befolkningen, der kender til FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Hvis målene skal indfris herhjemme såvel som globalt, er det afgørende at sikre og styrke borgernes engagement i og følelse af handlekraft for de 17 mål.

Hvad, hvor og hvornår?

Verdensmålenes telt har sin debut på Folkemødet 2018, som løber fra d. 14-17 juni 2018 i Allinge på Bornholm, og teltet vil være et tilbagevendende element på Folkemødet gennem de næste tre år. Fra morgen til aften vil teltets ca. 25 events bringe de 17 verdensmål i spil gennem folkenære samtaler, skarpe debatter, underholdende quizzer samt oplysende udstillinger og festlige profiler.

 

Verdensmålenes telt er placeret i det nye internationale område på Folkemødet ved navn ’lille Cirkusplads’, som befinder sig ved siden af Cirkuspladsen, der fungerer som hovedplads på Folkemødet. Verdensmålenes Telt kan med sin diameter på 14 meter rumme op til 150 personer og vil dermed være et af Folkemødets største telte. Teltet vil fungere som et fleksibelt forum med plads såvel sceneshows til samskabende events og udstillinger, der vil spille en central rolle i den gængse folkemødedeltagers forvandling fra tilskuer til aktør og verdensborger.

 

Vil du vide mere om vores arbejde med Verdensmålenes Telt, er du velkommen til at kontakte Rina Lauritzen Trautner på tlf. 31 21 28 40 eller e-mail rlt@globaltfokus.dk.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s