LGBT i Syd (Lesbians, Gay men, Bisexuals and Trangendered person) arbejder for at sætte fokus på LGBT-rettigheder, udbrede kendskabet til til LGBT i udviklingsarbejde og at tilbyde viden om, hvordan danske organisationer sammen med deres partnere i Syd kan arbejde med dette følsomme emne. LGBT Syd blev udviklet af LGBT Denmark, The Danish Family Planning Association, Danish Refugee Council og Sabaah.

 

Diskrimination og forfølgelse på grund af seksuel orientering eller kønsidentitet er udbredt i mange af de udviklingslande, som Danmark samarbejder med. Flere steder er homoseksualitet kriminaliseret, og lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner er blandt de mest udsatte befolkningsgrupper. Samtidig er der voksende opmærksomhed omkring minoriteter inden for seksuel orientering og kønsidentitet, og LGBT-personer begynder i stigende grad at organisere sig.

 

LGBT i Syd sigter mod at bringe dansk bistandspraksis på højde med Danmarks nabolande ved at:

  • Udvikle en LGBT-webportal LGBTnet.dk, rummende introduktion til feltet, eksempler på best practices, relevante dokumenter for LGBT-rettigheder, oversigter over udviklingslandes lovgivninger, eventuelle LGBT-organisationer i regionerne, toolkits samt andre relevante oplysninger om emnet (hjemmesiden er nu lukket ned, men det vigtigste indhold findes herunder).
  • Udvikle en dansk LGBT-håndbog målrettet praktikerne i de danske NGO’er.

 

Herunder kan du læse LGBT i Syd ansøgning, akvitetsplan og afsluttende rapporter:

Kontaktperson: Julie Breinegaard.

 

Læs mere på LGBTnets hjemmeside.

 

 

0
0
0
s2smodern
powered by social2s