Verdens ledere samledes d. 13.-16. juli i Addis Ababa til den tredje konference om udviklingsfinansiering, og blev efter svære forhandlinger enige om en aftale for fremtidens finansiering af udvikling.

Fem medlemmer af Globalt Fokus’ FfD-arbejdsgruppe deltog i konferencen som en del af den officielle danske delegation.

 

Forhandlingerne op til Addis-konferencen har været i gang siden januar i år, og særligt siden slut april har der været forhandlet intensivt. Konferencen endte med en aftaletekst, der ifølge CSO-erne generelt skuffede ved at præsentere meget få konkrete tiltag, og særligt ved at det ikke lykkedes at få en aftale om et mellemstatsligt skatteorgan under FN.

 

En række forskellige initiativer blev lanceret ved konferencen, hvoraf Danmark støttede op om to. Den danske delegation besluttede at give 10 mio. kr. til ”Addis Tax Initiative”, samt - sammen med IFU og en række danske pensionsselskaber - at gå ind i en investeringsfond for bæredygtig infrastruktur. Delegationen gav udtryk for at være overordnet positiv over for aftaledokumentet, blandt andet fordi det understreger at udviklingsfinansering er mere end bistand, at formuleringerne omkring den private sektor er afvejde, samt at 0,7 % genbekræftes i aftalen.

 

Find det endelige aftaledokument her.

0
0
0
s2smodern
powered by social2s