Uddannelsesgruppen under Globalt Fokus (GF) er rundet af det tidligere Uddannelsesnetværk, finansieret af Danida, som lukkede d. 1 januar 2015. 15 NGO’er og andre organisationer deltager på forskellig vis i uddannelsesgruppens arbejde med uddannelse og udvikling.

 

Uddannelsesgruppens overordnede formål er at dele, formidle og lære af hinandens faglige erfaringer med uddannelse og udvikling, samt bidrage til globalt strategi- og politikarbejde, og sammen forholde os til, monitorere og influere den danske udviklingsbistand i forhold til uddannelse og SDG4: ’Ensure inclusive and equitable quality education and promote lifelong learning opportunities for all’ bliver opfyldt inklusiv uddannelse i kriser.

 

Uddannelsesgruppen er den danske del af Education for All bevægelsen og er derfor medlem af Global Campaign for Education (GCE), og har de sidste 5-6 år haft en repræsentant, der var valgt af de europæiske, i GCEs bestyrelse.

 

Gruppen mødes regelmæssigt cirka seks gange om året hos Oxfam IBIS, som er værtsorganisation, og alle er velkomne. Hvert kvartal udgiver uddannelsesgruppen under GF, ligeledes et nyhedsbrev der beskriver interne aktiviteter i netværket samt generelle nyheder og policy updates på uddannelsesområdet både på nationalt og internationalt plan.

 

Uddannelsesgruppen samarbejder desuden med andre danske NGO-netværk, Danida, UNESCO, forskere, og konsulenter.

 

Dorte Jørgensen (Oxfam IBIS) er koordinator for uddannelsesgruppen og står dermed for den daglige drift af netværket. Eventuelle henvendelser bør derfor ske via hende. Hun kan kontaktes pr mail: doj@oxfamibis.dk

 

Hold dig opdateret på Uddannelsesgruppens arbejde via gruppens nyhedsbrev. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet ved at skrive til doj@oxfamibis.dk.

Læs tidligere nyhedsbreve:

 

2021

Jul // September // December

 

2020

January // March // May

 

2019

February // June // November

 

2018

January //  May // September // November

 

2017

January // June // October

 

2016

September

 

2015
January, vol. 1 // January, vol. 2 // March // June

 

2014

January // February // March // April //  May // June // July // August // September // October // November // December

 

2013

May // June // August // September // October // November //  December