Download som iCal-fil
Religion og religiøse aktører: Med- eller modspillere i den globale værdikamp?
Tirsdag 13 April 2021, 14:30 - 15:30

Online debat med Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen

Forståelse for religion og inddragelse af religiøse aktørers i den globale værdikamp for demokrati og menneskerettigheder – og i den nye udviklingspolitiske strategi


Netværk for Religion og Udvikling inviterer til dialogmøde med minister for udviklingssamarbejde, Flemming Møller Mortensen, om religiøse aktørers rolle i kampen for demokrati og menneskerettigheder.

 

Religion og religiøse aktører har gennem de seneste år fået opmærksomhed og anerkendelse i udviklingssamarbejdet. Tro former menneskers holdninger, normer og handlinger: 90 % af befolkningen i Afrika syd for Sahel udtrykker, at ’religion er meget vigtigt i deres liv’. De er en del af mangeartede religiøse fællesskaber; eksempelvis fredagsbøn, kvindegruppe eller gudstjeneste, hvor overbevisninger og handlingsgrundlag formes. Derfor er inklusionen af religiøse aktører afgørende for at skabe bæredygtige forandringer.

 

I arbejdet med at skabe varige strukturelle samfundsforandringer, herunder i forhold til at fremme dialog, fred og forsoning, har religiøse aktører også indflydelse. I kampen for demokrati og menneskerettigheder verden over har religiøse ledere ofte en stor stemme – fordi religion er afgørende i mange samfund, og fordi religiøse aktører ofte kan få en plads, hvor civilsamfundet ellers er svagt eller undertrykt.

 

Netværk for Religion og Udvikling inviterer derfor til online dialogmøde som et indspark til debatten om Danmarks nye udviklingspolitiske strategi.

 

PROGRAM

Velkomst Indlæg v. minister for udviklingssamarbejde, Flemming Møller Mortensen: Hvordan religiøse aktører i højere grad kan blive inddraget i den globale værdikamp for demokrati og menneskerettigheder.

Præsentation af ny rapport: Religiøse aktører og ’civic space’ v. Filip Buff Pedersen, Center for Kirkeligt Udviklingssamarbejde

Religiøse aktørers rolle i kampen for demokratisk udvikling og menneskerettigheder:

 

  • Videoindslag: Cardinal Charles Bo, Archbishop of Yangon, Myanmar (TBC)
  • Oplæg: Signe Ejerskov, sekretariatschef, Danish Muslim Aid
  • Videoindslag: Rev. Dr. Kenneth Mtata, General Secretary, Zimbabwe Council of Churches (TBC)
  • Oplæg: Birgitte Qvist-Sørensen, Generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp

Spørgsmål, dialog og debat med deltagelse af udviklingsordførere

 

Tilmelding til info@adra.dk senest søndag den 11. april – mærk mailen TILMELDING
Link fremsendes til tilmeldte inden mødet.