Download som iCal-fil
Klima og retfærdighed
Tirsdag 12 Oktober 2021, 16:00 - 18:00

Klimaet er i krise. Vi skal handle nu for at redde os ud af de værste konsekvenser. Men det skal også være retfærdigt. Klimakrisen rammer skævt. Alle bliver ramt hårdt, men især udviklingslande oplever krisen hårdere, og deres mangel på ressourcer til at kæmpe imod, gør det kun sværere.

 

Dette skaber overvejelser omkring retfærdige løsninger - skal rigere lande gøre mere, for en grønnere fremtid?

 

Kom med til en diskussion om klima og retfærdighed med Lars Koch, politisk direktør på Mellemfolkeligt Samvirke og Morten Greve, chefkonsulent hos Defactum.

 

Lars vil præsentere koblingen mellem klimakrisen og ulighedskrisen samt potentielle løsninger og nogle af de dilemmaer, vi står over for. Morten vil bringe sit eget perspektiv.

 

Det vil blive efterfulgt af en diskussion med jer, hvor I kan få lov til at stille spørgsmål!

 

Diskussionen er arrangeret af Global Politik (GloPol) og Mellemfolkeligt Samvirke Aarhus

 

Global Politik (GloPol) er en studenterorganisation ved Institut for Statskundskab, som arrangerer faglige arrangementer for de studerende og andre interesserede. Forening har fokus på international politik, og går meget op i hvad der rør sig ude i verden, og hvordan det kan påvirke os hjemme i Danmark.

 

Mellemfolkeligt Samvirke er en forening, som arbejder for at støtte verdens fattigste mennesker i at kende og kræve deres rettigheder. Foreningen arbejder også - i Danmark og i EU - for politiske beslutninger, der tager højde for udviklingen i fattige dele af verden, f.eks. ved at tage skridt mod hvad MS beskriver som et "globalt fair skattesystem". Formålet for Mellemfolkeligt Samvirke er at verdens fattigste mennesker kan være med til at opbygge demokratiske og bæredygtige samfund. Dertil kommer, at Mellemfolkeligt Samvirke arbejder for grøn omstilling og klimaretfærdighed.

Sted Bartholins Allé 7, bygning 1333, værelse A1