Download som iCal-fil
Dialogforum: Hvordan bliver vi så Fælles om Verden?
Tirsdag 10 Maj 2022, 14:00 - 17:00

Målgruppe

CISUs medlemsorganisationer og andre civilsamfundsaktører med interesse for Danmarks udviklingssamarbejde

Læringsmål

Deltagerne får mulighed for at have en dialog med hinanden om den skriftlige redegørelse af udviklingsstrategien Fælles om Verden samt komme med input til udviklingsministeren og udviklingsordførerne inden redegørelsesdebatten i Folketinget.

Indhold

For et lille år siden fik Danmark en ny udviklingsstrategi under navnet Fælles om Verden. Derfor inviterer vi nu til dialogforum om principperne i strategien, og hvordan de bliver udmøntet med deltagelse af udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

Arrangementet afholdes fysisk hos Demokrati Garage i København og live streames. Du kan tilmelde dig hhv. det fysiske event eller online her på siden.

Eventet ligger mellem to vigtige udviklingspolitiske datoer. Den 21. april, hvor udviklingsministeren udgav en skriftlig redegørelse af det første år med Danmarks udviklingspolitiske strategi Fælles om Verden, og den 11. maj, hvor der afholdes en redegørelses- og beslutningsdebat om strategien i Folketinget. Dette event ligger altså lige dagen inden debatten, så civilsamfundet kan komme med input til den skriftlige redegørelse direkte til ministeren.

Til eventet kan man også opleve Lysa John, generalsekretær i CIVICUS – World Alliance for Citizen Participation, som vil dele sin refleksioner om, hvad en donor som Danmark kan gøre for verdens udvikling og civilsamfund rundt omkring i verden, hvordan Fælles om Verden-strategien kan understøtte det, og hvor den har mangler i forhold til de udfordringer, det internationale civilsamfund ser. 

Efter det officielle program er CISU vært for en bid mad, hvor samtalerne kan fortsætte i Garagebar. 

CISU har udover udviklingsministeren, som deltager, også inviteret udviklingsordførerne. Begivenheden opdateres snarest med en liste over de ordførere, der deltager.

OBS: Eventet er blevet flyttet fra den 21. april til den 10. maj, da udgivelsesdatoen for ministernes redegørelse også blev udskudt samt for at sikre mulighed for politisk deltagelse.

 

Tilmelding kan ske her.