AT LEDE I CIVILSAMFUNDET ER AT LEDE SAMFUNDSFORANDRING

 

Lederskab i civilsamfundet er en særlig disciplin. Civilsamfundets ledere spiller en afgørende rolle i at udvikle nye strategier for organisationer i en verden præget af opbrud og forandringer. Ledelsesopgaven er både kompleks og altafgørende for, at organisationer i civilsamfundet lykkes med deres visioner. 


Globalt Fokus har en ambition om at medskabe og facilitere visionært lederskab i civilsamfundet, derfor vil vi sammen med vores medlemmer i de kommende år udvikle Center for civilsamfundsledelse. Centret bliver et samlingspunkt for lederskabsudvikling, fælles viden og fælles sprog på tværs af udviklingsorganisationer. Første led i Center for civilsamfundsledelse er et nyt uddannelsesprogram, som er udviklet særligt til ledere i udviklingssektoren. Med det nye program vil vi styrke udviklingsorganisationers evne til at arbejde visionært og strategisk for at skabe resultater med og gennem dygtige og engagerede medarbejdere.


Programmet består af fire uddannelsesforløb til fire forskellige målgrupper. Alle fire uddannelser er nu åbne for tilmelding. De første forløb starter i efteråret 2021. 

 

FIRE UDDANNELSER TIL LEDERE I CIVILSAMFUNDET 

 

 

 

 

  

 

HOLDET BAG LEDERPROGRAMMET 

Lederskabsprogrammet er udviklet af Globalt Fokus i samarbejde med konsulentvirksomheden DeltagerDanmark og en udviklingsgruppe, der består af otte ledere med forskellige fagligheder og roller fra forskellige typer og størrelser af civilsamfundsorganisationer.


 

 circle cropped


Mette Müller Kristensen

International chef 

Danske Handicaporganisationer

 

   circle cropped 6 


Kristian Weise

Generalsekretær 

Oxfam Ibis

 

    circle cropped 8


Rikke Friis

Executive Director 

Dansk Flygtningehjælp

  

   circle cropped 3 

 

Simon Prahm

CEO 

Game

 

 

circle cropped 18   


Liv 
Maria Baastrup Detlif

Politisk rådgiver

Globalt Fokus

 

 

       circle cropped 7


Rasmus Grue Christensen

CEO

DIGNITY


circle cropped 4 

Trine Christensen

Generalsekretær 

Amnesty

 

         
circle cropped 9


Jesper Højberg

Direktør 

International Media Support

         circle cropped 17 


Peter Christiansen

Sekretariatsleder

Globalt Fokus

 

   

ET FÆLLES SPROG FOR LEDERSKABSUDVIKLING

Center for civilsamfundsledelse og lederuddannelserne er midler i en samlet vision for udvikling af civilsamfundet. Med de fire nye lederuddannelser for ledere i civilsamfundet vil vi skabe et fundament for deling af viden, drøftelser af fælles udfordringer og nye fælles indsigter og alliancer. Center for civilsamfundsledelse vil i de kommende år skabe nye møder mellem dygtige medarbejdere, mellemledere, topledere og bestyrelsesmedlemmer, der vil give en unik indsigt i civilsamfundets udfordringer og muligheder og skaber et fælles sprog lederskabsudvikling i civilsamfundet.

 

Lederskab udøves ikke kun af chefer, men bredt i en organisation. Derfor er det en vigtig opgave at etablere et fælles sprog på tværs af lederprofiler og -talenter. Lederskabsuddannelserne er målrettet fire forskellige målgrupper, men fælles for alle uddannelser er, at de bygger på fire grundlæggende temaer for lederskab: Transformativt, mobiliserende, organisatorisk og personligt lederskab. Det normative ideal om et bedre samfund, som er et fælles fundament i civilsamfundet, gennemsyrer alle forløb.
 

Ny blomst

 

På tværs af de fire forløb vil deltagerne arbejde konkret og praksisorienteret for at styrke deres organisationer og eget lederskab gennem effektiv aktionslæring. Vi vil inddrage generelle og nyere tilgange til lederskab, ledelse og organisationsudvikling - men samtidigt have løbende fokus på civilsamfundets unikke betingelser og opgave: at lede samfundsforandring.      

 

De fire uddannelser er nu åbne for tilmelding. De første forløb starter i efteråret 2021. Læs mere og tilmeld dig her:

 

VISION - UDDANNELSE FOR BESTYRELSER

TRANSFORM - UDDANNELSE FOR TOP-  OG SENIORLEDERE

LEAD - UDDANNELSE FOR TEAM- OG MELLEMLEDERE

GROW - UDDANNELSE FOR KOMMENDE LEDERE OG KULTURBÆRERE